Навчання за програмою "Static Line"

Ця програма дуже схожа на класичну схему навчання. Єдиною її відмінністю є те, що починаючи з першого разу, Ви стрибаєте на парашуті типу "крило". Це спеціальний студентський парашут великої площі, стійкий до будь-яких Ваших "дурощів", які Ви захочете з ним зробити. Але це не означає, що можна робити все що Вам захочеться.
Про те, як управляти цим куполом Вам розповідять інструктора, а в хороших місцях Вам видадуть рацію (точніше - приймач від неї) і керуватимуть Вашими діями із землі на етапі зниження і приземлення, щоб забезпечити Вашу безпеку.

Послідовність вправ така ж, як і в класичній програмі навчання - починаючи з примусового розкриття, яке проводиться спеціальним витяжним мотузком (від її англійської назви - Static Line і відбулася назва програми), послідовно збільшуючи час вільного падіння.

Існує багато думок щодо безпеки і необхідності цієї програми. Зараз дуже небагато клубів надають можливість навчатися за цією програмою.

Перший стрибок за системою Static-Line (примусове розкриття) здійснюється на парашуті типу "крило" з висоти 1200 метрів після спеціальних занять. Парашут розкривається примусово витяжним мотузком, закріпленим інструктором в літаку. Парашут "крило" відрізняється від круглого парашута більшою маневреністю і горизонтальною швидкістю, а головне - повною комфортністю приземлення. Для більшої безпеки при навчанні використовується двосторонній радіозв'язок "інструктор-учень".

Написать відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре