Класичний стрибок з круглим десантним парашутом

Цей вид стрибка є найпоширенішим із-за своєї дешевизни. Виконується він з 600-1000 метрів (частіше 700-800м). Для стрибка використовується пострадянська армійська техніка Д-1-5, Д-1-5-У, Д-6 (із стабілізацією). Всі три парашути мають круглу форму і низьку керованість, або взагалі не керовані. Стрибок проводиться із запасним парашутом (із страхуючим приладом).

Принцип дії страхуючого приладу (ППКУ) простий, він розкриває запаску на висоті 300м-400м якщо парашутист не виконав "розчековку" страхуючого приладу, тобто парашутист переконавшись в тому, що основний парашут розкрився, "розчековує запаску" щоб вона не була розкрита страхуючим приладом. Цей вид стрибків є абсолютно неінформативним, і не дає ніякого уявлення про спорт... тобто Ви спочатку лякаєтеся при зльоті кукурудзяника, потім ви лякаєтеся першого сигналу "Приготувалися", потім ви лякаєтеся перед обрізом дверей і розумієте що назад шляху немає, потім відбувається щось... і ви під абсолютно круглим і робочим парашутом... від переляку забуваєте що треба розчекувати запаску... приземляєтеся на двох парашутах (в принципі абсолютно безпечно та варто додаткових грошей за перекладання запаски) і все... ах немає, з блиском в очах розповідаєте всім своїм знайомим, що ви стрибнули з парашутом... всім подобається Ви герой... і т.д.

Да, забув розповісти про процедуру інструктажу і проходження медкомісії. Все дуже просто, доктор міряє Вам тиск, дивиться в чесні очі для визначення змісту алкоголю в крові, задає купу питань, чогось там ще з вами робить і відпускає (всього 10-15 хвилин), інструктаж проходить довше, приблизно 2-4 години, залежно від чисельності тих, що інструктуються. Там Вам розповідять за що тягнути, за що не тягнути, як це все працює, Ви всі пробуєте на тренажері, ну загалом за повною програмою Вас вантажать. Ця процедура може показатися нудною, і Вам здається, що Ви все і так знаєте, але поспішаю Вас застерегти від помилок, слухайте все уважно, якщо чого не зрозуміло, ОБОВ'ЯЗКОВО перепитуйте, не соромтеся, Ви отримаєте кваліфіковані відповіді на всі ваші питання.

Все... вивчилися, медицину пройшли... парашут на спину, запаску на пузо і вперед... успіхів!

Написать відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре