Про нас

Всеукраїнська громадська організація “Федерація парашутного спорту України” є правонаступником Федерації парашутного спорту Української РСР, котра розпочала свою діяльність у далеких повоєнних роках.

За ініціативи голови Федерації парашутного спорту Української РСР (на той час) заслуженого майстра спорту СРСР, заслуженого тренера Української РСР, Абсолютного чемпіона світу з парашутного спорту 1978 р., чотириразового рекордсмена світу, судді міжнародної категорії Тьорла Ігоря Ананійовича, з метою приведення діяльності федерації у сучасне правове поле, була скликана Установча конференція засновників, яка 26 квітня 1992 р. затвердила Статут Федерації парашутного спорту України та обрала керівний склад федерації.

Реєстрацією Федерації парашутного спорту України, відповідно до чинного на той час законодавства, опікувалось Міністерство України у справах молоді і спорту, яке наказом від 16 червня 1992 р. № 1188,  зареєструвало Статут ФПС України та видало Свідоцтво про реєстрацію Статуту Федерації парашутного спорту України за № 74 від 16.06.1992 р.

У подальшому відповідно до змін у законодавстві України Міністерство юстиції України 21 січня 1998 р. зареєструвало новий Статут ФПС України і нашій організації було видане Свідоцтво № 969 про реєстрацію об’єднання громадян Всеукраїнська громадська організація “Федерація парашутного спорту України”.

24 квітня 2015 р. Міністерство молоді та спорту України своїм наказом № 1225 надало Всеукраїнській громадській організації “Федерація парашутного спорту України” статус національної спортивної федерації з виду спорту “парашутний спорт”.

Від часу діяльності нашої організації у законодавчому полі сучасної України Федерацію парашутного спорту очолювали:

• 26.04.1992 р. – 29.02.2004 р. – Тьорло Ігор Ананійович;

• 29.02.2004 р. – 24.02.2007 р. – Мартиновський Олег Геннадійович, майстер спорту України міжнародного класу, рекордсмен світу;

• 24.02.2007 р. – 31.12.2008 р. – Шаповалов Олег Володимирович;

• 21.02.2009 р. – 16.04.2013 р. – Карпеков Дмитро Владиславович, майстер спорту України міжнародного класу;

• 16.04.2013 р. – по теперішній час – Шаповалов Олег Володимирович, майстер спорту України міжнародного класу, триразовий рекордсмен світу.